Penne d’Agenais ligt in het departement Lot et Garonne. Het bevindt zich 8 km van Villeneuve sur Lot. Deze omgeving wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Het is een heel leuk pittoresk dorpje die aan de rivier de Lot ligt. Hier kunt u een bootje huren, waterfietsen of vissen (let op vis vergunning vereist) kortom voldoende keuze.

Penne d’Agenais is een echt schilders/kunstenaarsdorp! In de omgeving is het volop culinair genieten. 

Activiteiten

In de directe omgeving is het mogelijk om paard of pony te rijden, te tennissen, mountainbiken, bowlingen. Er zijn (binnen een straal van 25 km) verschillende attracties te bezoeken zoals: Walibi, Aqualand, klimpark Happy forest, dierenpark Zanimoland, zwembad malbentreskelterbaankasteel Bonaguil en voor de allerkleinsten is er een nieuw waterpretpark in Penne d’Agenais.

Voor wandelaars, mountainbikers en natuurgenieters is dit een fantastisch gebied met vele uitdagende tochten in een overweldigende natuur. Wij hebben in de gite verschillende wandelkaarten en mountainbikekaarten klaar liggen.

Avondmarkten

Dit is de lekkerste streek van Frankrijk met vele culinaire restaurants in de directe omgeving. Er zijn een paar leuke avondmarkten (juli-aug.) waar men gezellig aanschuift aan lange tafels en kan genieten van al het lekkers van de plaatselijke “producteurs” (wijn, slakjes, foie gras, gegrilde kippen etc.). Veelal met live-muziek. Deze streek is ook bekend vanwege de beroemde pruneau d’Agen. Er is een leuk pruimenspecialiteiten winkeltje te bezoeken in Penne d’Agenais. 

Elke vrijdag kunt u onder de pruimenbomen lunchen bij het musée de foie gras. Daar is een leuke boerenmarkt is met o.a. gegrilde ‘poule a la ficelle’ (kip aan het touwtje), ‘magret de canard’ (gegrilde eendeborstfilet) etc.

Wijn

Penne d’Agenais ligt op het kruispunt van verschillende beroemde wijngebieden zoals Bordeaux, St Emillion, Bergerac, Monbazillac en Cahors. Er zijn tal van wijnboeren die u graag zullen ontvangen voor een proeverij bij hun op het Domaine of Chateau.